یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

قرآن کریم گزارش­هایی از گذشته می­دهد که همه مطابق با عقل و خرد است؛ اما در تورات و انجیل این مطابقت وجود ندارد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آیت الله  سبحانی، ظهر امروز در یازدهمین جلسه از سلسله مباحث تفسیر سوره صف در مجتمع آموزش عالی فقه (حجتیه) قم، با اشاره به این­که یکی از جهات اعجاز قرآن کریم، گزارش­های تاریخی آن است، اظهار داشتند: مراد از گزارش­های تاریخی قرآن کریم، غیر از گزارش­های غیبی آن است؛ زیرا گزارش­های غیبی از غیب خبر می­دهد.

حضرت آیت­الله سبحانی به تشریح گزارش­های تاریخی قرآن کریم پرداخته و ابراز داشتند: قرآن کریم گزارش­هایی از گذشته می­دهد که همه مطابق با عقل و خرد است؛ اما در تورات و انجیل این مطابقت وجود ندارد و برخلاف موازین سخن به میان آمده است؛ البته قرآن کریم کتاب تاریخی نیست و برای هدایت مردم فرستاده شده است؛ اما خدای متعال برای راهنمایی مردم، قصص و سرگذشت انبیاء را در این کتاب آسمانی آورده است تا بدین وسیله بتواند به مقصود خود که همان هدایت است، دست پیدا کند.

این مرجع تقلید با اشاره به این­که یکی از گزارش­های تاریخی قرآن کریم مسئله حواریون حضرت مسیح(ع) است، اذعان داشتند: خداوند متعال در آیه 14 از سوره صف فرموده است: "يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا كُونوا أَنصَارَ اللَّهِ كَمَا قَالَ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ لِلْحَوَارِيِّينَ مَنْ أَنصَارِي إِلَى اللَّهِ قَالَ الْحَوَارِيُّونَ نَحْنُ أَنصَارُ اللَّهِ فَآَمَنَت طَّائِفَةٌ مِّن بَنِي إِسْرَائِيلَ وَكَفَرَت طَّائِفَةٌ فَأَيَّدْنَا الَّذِينَ آَمَنُوا عَلَى عَدُوِّهِمْ فَأَصْبَحُوا ظَاهِرِينَ" «اى کسانى که ایمان آورده‏اید! یاوران خدا باشید همان‏گونه که عیسى بن مریم به حواریون گفت: «چه کسانى در راه خدا یاوران من هستند؟!» حواریون گفتند: «ما یاوران خدائیم‏» در این هنگام گروهى از بنى اسرائیل ایمان آوردند و گروهى کافر شدند؛ ما کسانى را که ایمان آورده بودند در برابر دشمنانشان تایید کردیم و سرانجام بر آنان پیروز شدند!».

معظم­له افزودند: کلمه حواریون جمع است و برخی گفته­اند که این کلمه عربی نیست؛ بلکه حبشی است و برخی هم این کلمه را عربی می­دانند و در اظهاراتشان آورده­اند که این کلمه در بعضی از اقوام عرب به کار گرفته شده است.

حضرت آیت­الله سبحانی تعداد یاران حضرت عیسی که ملقب به حواریون بودند را 12 نفر اعلام کرده و خاطرنشان ساختند: نام­های حواریون حضرت مسیح(ع) عبری است و حتی شبیه کلمات عربی هم نیست و می­توان از آن نام­ها به یوحنا مثال زد.

*حواریون از نگاه قرآن کریم و انجیل

ایشان در ادامه به مقایسه میان قرآن کریم و انجیل پرداخته و تصریح کردند: در انجیل حواریون این گونه معرفی شده­اند که برخی از آنان از یهود پولی را دریافت کرده­اند تا مکان اقامت حضرت عیسی(ع) را معرفی کنند تا حضرت را به دار بیاویزند و در همین کتاب آمده که این شخص بعد از دستگیری حضرت مسیح(ع) از این کار خود پشیمان شد و نزد آنها رفت تا 30 درهمی را که از آنان گرفته بود را به پس بدهد و حضرت مسیح(ع) را آزاد کند؛ اما آنان نپذیرفتند و او بعد از این واقعه دست به خودکشی زد و خود را به دار آویخت.

این مرجع تقلید یادآور شدند: از این سخنان پر از تناقض در رابطه با حواریون بسیار یافت می­شود و مثال­های زیادی را می­توان برای آن آورد.

*حواریون در قرآن کریم

معظم­له در ادامه به بیانات قرآن کریم در رابطه با حواریون پرداخته و اظهار داشتند: در سه سوره آل عمران، صف و مائده از حواریون سخن به میان آمده است و از آنان به انسان­هایی محترم و وفادار به حضرت مسیح(ع) یاد می­کند؛ به نحوی که از حواریون به انصارالله یاد شده و نبی مکرم اسلام(ص) در سوره آل عمران از یاران خود می­خواهد که همانند حواریون انصار خدا شوید.

حضرت آیت­الله سبحانی به جمله­ "فَأَيَّدْنَا الَّذِينَ آَمَنُوا عَلَى عَدُوِّهِمْ فَأَصْبَحُوا ظَاهِرِينَ" که در آیه 14 سوره صف آمده اشاره کرده و ابراز داشتند: اشکالی که در رابطه با این آیه مطرح می­شود، این است که حواریون در پایان بر دشمنان پیروز شدند؛ در حالی که به قول آنها حضرت مسیح کشته شده بود.

ایشان در پایان در پاسخ به اشکال بالا، خاطرنشان ساختند: در پاسخ به این اشکال باید گفت که پیروزی حواریون در نشر آیین مسیح در سراسر دنیا بوده است و ما امروز شاهد نشر این آیین در تمام جهان هستیم.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha